BAKUE BAKUE

bakue-bakue-logoErgens had BoukeBouke toch het gevoel alsof er iets miste. Dat was ook zo. Het bleek een lettertype. Dat gat is inmiddels gevuld. Bakue Bakue: een zwaar gestoorde neef uit de Dingbat familie. Het font is gratis, ahum.. GRATIS! te downloaden op 1001FONTS. Dus rapido, zet dat font in je eigen lettertype mapje, en BOEM-klats-BAKUEslag, typen was nog nooit zo leuk.

 

bakue-bakue-example

 

 

De onstaansgeschiedenis van een lettertype

BoukeBouke wilde het zichzelf niet al te moeilijk maken. Zo is BoukeBouke dan ook wel weer. Daarom maakte hij een horizontaal en diagonaal grid van 8 x 8 vakjes. Alle karakters blijven netjes in dit grid. Inside the box denken, daar gaat het om. Links en rechts zie je het grid, dat is het geheim van de smid. Yo, Yo, Yo!

bakue-bakue-example2


De naam

BoukeBouke was eens op reis in Baku, de hoofdstad van Azerbaijan. In Baku werd zijn naam geschreven als Bakue Bakue. Alsof je twee halve kauwgommen uit elkaars mond neemt en dan tot één kauwgom kauwt. Dat inspireerde behoorlijk. Ergens gaat het lettertype ook over identiteit, aan- en afwezigheid, nationaliteit, linguïstiek, malentendu, transitie, post-modernisme, post-kolonialisme, de hedendaagse Europese mens, democratie, communicatie, nomadisme, het vrouwenvraagstuk, verbinding, de menselijke maat. Maar dat had je al in de gaten.

totem

Alsof je twee halve kauwgommen uit elkaars mond neemt en dan tot één kauwgom kauwt.”

Een nieuw tijdperk

Naast dat je er mee kan schrijven is het ook een hele dikke tool voor illustraties en animaties. Bakue Bakue grijpt terug op de Oud Hollandse traditie van tegels (ook wel: “witjes” of tegeltableaus). Rond 1600 ontstaan overal in Europa, ook in Nederland bloeiende industrieën, die tegels produceren met een eigen stijl. Elke karakter van Bakue Bakue is feitelijk een hedendaagse tegel, en zet je die naast elkaar dan ontstaat er een uniek landschap: de combinaties zijn bijna eindeloos. Noeste tribale helden betreden het web. Ja, dit is een nieuw tijdperk.

Yo, Yo, Yo! “Kanye West

 

DOWNLOAD 

BAKUE BAKUE 

HIER

 

Check ook de Filmposters gemaakt door BoukeBouke met Bakue Bakue!